Bloody Mary
De Bloody Mary is een uitdagende cocktail die al sinds de 19e eeuw bestaat. Deze cocktail is voornamelijk bekend in Amerika als cocktail voor bij de brunch. Het is een kruidige cocktail met vele ingrediënten, dit maakt de moeilijkheidsgraad voor het bereiden wat uitdagender.
Origine cocktail met passievrucht
Een legendarische cocktail die zich al sinds 1921 staande houdt afkomstig uit Parijs gemaakt door Fernand Petiot die in Harry’s New York Bar werkte. Hoe Fernand aan de naam Bloody Mary is gekomen is onbekend, hier gaan speculaties over rond op het internet.
Benodigdheden
(i) Cocktail ingrediënten (g) Optioneel garneren
(i) | Wodka | 50mL |
(i) | Citroensap | 10mL |
(i) | Worcestersaus | |
(i) | Tomatensap | |
(i) | Cayennepeper | |
(i) | Zout | |
(i) | ijs | |
(g) | Longdrink glas | |
(g) | Kersentomaatjes | |
(g) | Stengels bleekselderij | |
(g) | ijsblokjes | |
Bereiding & Garneren
- Vul het longdrinkglas met wat ijsklontjes, schenk de wodka en citroensap in het glas.
- Voeg een hoeveelheid worcestersaus toe, doe dit op eigen smaak. (ca. 4 scheutjes)
- Vul aan met tomatensap.
- Breng de cocktail op smaak met cayennepeper en zout.
- Roer de cocktail om hem af te koelen.
Voor het garneren wordt een tomaatje over de rand van het glas geplaatst en bleekselderij stokjes in het glas gestoken. De tomaatjes moeten aan de onderkant ingesneden worden om over het glas te plaatsen.