De meest uitgebreide cocktail recepten website van Nederland!
Cocktail set

White Russian

De White Russian is een vrij sterke cocktail door de koffielikeur en wodka waarbij melk, room of crème een belangrijke rol speelt om zoete en zachte smaak sensaties te verkrijgen. White Russian is een van de vele variaties op de Black Russian. In veel gevallen is de White Russian bekender dan de originele Black Russian, dit komt omdat de White Russian met zijn zoete en zachte smaken meer toegankelijker is ten opzichte van de Black Russian.

Bent u opzoek naar de bereidingswijze van de White Russian en meer? Dan bent u bij ons op het juiste plek, naaste de White Russian zijn we bekend met andere Russian cocktails!

Op deze pagina worden eerst de White en Black Russian uitgewerkt. Hier is informatie over de origine, benodigdheden, bereiding en garneren uitgelicht. De andere variaties van de Black Russian worden ook behandeld. Hieronder kunt u doorklikken naar de gewenste cocktail.

White Russian

Origine White russian

De White Russia stamt af van de Black Russian, de variatie hier komt voort uit het gebruik van room die de cocktail de witte kleur geeft. Vele verwachten dat het een cocktail is die uit Rusland komt, dit is niet het geval. De associatie met Rusland komt door het belangrijkste element in de cocktail, de Wodka.

Benodigdheden

(i) Cocktail ingrediënten             (g) Optioneel garneren

(i)Wodka60mL
(i)Koffielikeur30mL
(i)Ijs 
(i)Volle melk of room 
   
(g)Tumbler glasEventueel gekoeld
(g)Nootmuskaat met fijne rasp 
(g)Koffie bonen 

Bereiding  & Garneren

 • Voeg aan de shaker 60mL wodka en 30mL koffielikeur toe, samen met twee ijsklonten.
 • Sluit de shaker en schut zodat de dranken koelen, blijf schudden totdat de beker koel aanvoelt en condens zichtbaar is.
 • Haal het bovenste dopje van de shaker af om de gekoelde drank in een Tumbler glas te gieten zonder de ijsklonten.
 • Plaats een mooi doorzichtig ijsblok in het Tumbler glas met drank.
 • Bereid luchtige melk/room door een hoeveelheid van het gewenste melkproduct in een schone shaker op te schudden. Een melkopschuimer kan hiervoor ook gebruikt worden.
 • Vul het Tumbler glas af met het opgeklopte melk product en garneer de cocktail naar eigen wens

Met garneren is deze cocktail nog beter in zijn element te krijgen. Zo is het mogelijk om te serveren in een gekoeld glas. De cocktail wordt met een stevig rietje van halve lengte gedronken, daarom is te adviseren normale stevige rietjes doormidden te knippen. Tot slot biedt de luchtige melk laag opties voor het garneren, geraspte noodmuskaat of koffie boontjes hier overeen complimenteren de cocktail esthetisch en op smaak.

Black Russian

De Black Russian is met opkomst gekomen in 1949 ontdekt door de Belgische bartender Gustave Tops. Genoemd naar Rusland voor het gebruik van de wodka die goed in zijn element staat. Daarnaast de zwarte kleuring die verzorgt wordt door de koffielikeur

Dirty Black Russian

De Dirty variant is een zogenoemde highball variant van de standaard Black Russian. Highball is een term die gebruikt wordt voor cocktails bestaande uit twee alcoholische dranken die gemixt afgevuld wordt door een niet alcoholische drank. In het geval van de Dirty black Russian wordt het afvullen gedaan met Cola.

Black Magic

Black Magic is een frisse variant op de Black Rusian. De bereiding is vrijwel het zelfde met een simpele extra toevoeging van citroensap voor een frisse draai aan de cocktail!

Smooth Black Russian

Ook wel bekend als de Irish Rusian. Deze cocktail is wordt afgetopt met een stout bier, een donkerbruine bitter branderig biertje.

Brown Russian

Vergelijkbaar met de Dirty Black Russian alleen wordt in deze cocktail de drank aangevuld met ginger ale. De lichte kleur van de gingerale verlicht de donkere kleur waardoor de bruine kleur ontstaat.

Blind Russian

Ook wel bekend als muddy water, is een zwaardere variant op de White Russian.

5/5 (1 Review)

   Cocktail set
   Logo
   Shopping cart