Recepten

Split cocktail

Heerlijk, verfrissend zomerse cocktail, gemakkelijk te bereiden. Split cocktail roept nostalgische herinneringen op.

In dit blog leert u verschillende dingen van de split cocktail. Om te beginnen met de origine van de split cocktail, dus hoe is deze tot stand gekomen. Benodigdheden, bereiding en gardeneren om zelf de lekkerste split cocktail te maken bij u thuis.

Twee bereidingswijze van de split cocktail zijn bekend bij ons, de eenvoudige variant heeft meer toegankelijke ingrediënten. Als tweede de complexe variant van de split cocktail wordt yoghurt likeur gebruikt.

Origine Split cocktail

Een cocktail gebaseerd op het Nederlandse ijsje de split, erg bekend in de zomer voor de verfrissende smaak. De Split cocktail begint aan zijn opkomst samen met shotjes of kleine drankjes. Geen wonder want de benodigdheden en bereiding zijn heel eenvoudig!

Split cocktail, eenvoudige variant

Benodigdheden

(i) Cocktail ingrediënten             (g) Optioneel garneren

(i)Likeur 4330mL
(i)Slagroom30mL
(i)Sinasappelsap150mL 
(i)ijs 
   
(g)Bol longdrink glas
(g)Sinasappel 
(g)Rietje 

Bereiding  & Garneren

  • Doe de 30mL likeur 43 en 150mL sinasappelsap bij elkaar in de shaker met ijs.
  • Schut de drank tot de shaker is afgekoeld.
  • Giet de drank af in het glas zonder de ijsklonten, ook geen ijs nodig in het glas.
  • vul af met ca. 30mL slagroom

De split cocktail is mooi te garneren met een schijfje sinasappel, soorten slagroom en het ijsje zelf. Om te beginnen adviseren wij zelf opgeklopte slagroom, dit is namelijk een van de belangrijkste ingrediënten van de cocktail. De sinasappel schijfjes kan op twee manieren. Zo kan van de sinasappel een pizza schijfje gesneden worden of een half maantje. In het ‘pizza’ schijfje wordt een snede door het midden gedaan zodat het schijfje over de rand van het glas geschoven kan worden. Het halve maantje kan geplaatst worden op de rand van het glas, of boven op de schuimkraag. Het ijsje kan in de drank mee geserveerd worden.

Split cocktail, complexe variant

Benodigdheden

(i) Cocktail ingrediënten             (g) Optioneel garneren

(i)Likeur 4330mL
(i)Yoghurt likeur30mL
(i)Sinasappelsap150mL 
(i)ijs 
   
(g)Bol longdrink glas
(g)Sinasappel 
(g)Rietje 

Bereiding  & Garneren

  • Doe de 30mL likeur 43 en 150mL sinasappelsap bij elkaar in de shaker met ijs.
  • Schut de drank tot de shaker is afgekoeld.
  • Giet de drank af in het glas zonder de ijsklonten, ook geen ijs nodig in het glas.
  • vul af met de 30mL Yogurt likeur

Garneren is op de zelfde manier te doen als de eenvoudige variant, valt hier de variatie in slagroom weg.

5/5 (1 Review)

One thought on “Split cocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *